Tips om een woninginbraak te voorkomen

Voor velen is het een nachtmerrie, andere woningbezitters zijn er helaas al mee geconfronteerd, een woninginbraak. Uiteraard wil je de kans op een woninginbraak het liefst verkleinen. En inbraakbeveiliging kan makkelijker dan je zou denken. In dit artikel geven we een aantal tips om de kans op een woninginbraak te verkleinen.

 

Tip 1: Vervang verouderde sloten

Woningen die voor 1999 zijn gebouwd hebben vaak sloten die makkelijk open te breken zijn door inbrekers. Woon je zelf in een woning die voor 1999 gebouwd is? Check dan goed alle sloten en kijk of deze voorzien zijn van het juiste SKG-keurmerk. Gecertificeerd hang- en sluitwerk is dus belangrijk om de crimineel buiten de deur te houden.

 

Tip 2: Trappen en openstaande ramen

Een inbreker heeft maar 30 sec. nodig om binnen te komen. Maak het inbrekers daarom niet makkelijker door bijvoorbeeld een trap of afvalcontainer onder een openstaande raam te zetten. Ook overdag maken inbrekers hier gretig gebruik van. Let hier dus goed op en berg de trap op in de garage of schuur.

 

Tip 3: Kostbare spullen niet in het zicht zetten

We bezitten tegenwoordig vele mooie spullen zoals smartphones, laptops en iPads. Dit zijn aantrekkelijke spullen voor een crimineel om buit te maken. Leg dit soort spullen nooit in het zicht al je jouw woning verlaat.

 

Tip 4: Sensoren met licht

Als er iets is waar een inbreker een hekel aan heeft, dan is het wel onverwacht licht. Tegenwoordig zijn er zeer betaalbare sensoren met licht te verkrijgen bij de bouwmarkten. Plaats deze op donkere plaatsen rondom jouw woning en waar inbrekers eventueel zouden kunnen toeslaan. Schrikeffect gegarandeerd!

 

Tip 5: Plaats inbraakbeveiliging

 

Dit klinkt als een grote investering, maar ook hiervoor zijn tegenwoordig betaalbare oplossingen op de markt. Denk bijvoorbeeld eens aan een video deurbel of draadloze camera’s waarmee je via je smartphone altijd toezicht hebt op jouw woning. Dit zijn zeer handige en goede vormen van inbraakbeveiliging.