4 tips voor goede veiligheidsschoenen voor je werknemers tijdens de bouw

Bij het kopen van veiligheidslaarzen voor de bouw is het vaak de fout om goed te passen en de juiste sokken op te bergen. Ik hoor het vaak aan de telefoon: "Ik moet met je mee." fout! Medewerkers staan en dragen de hele dag schoenen. Slecht schoeisel kan uw plezier tijdens en na het werk beïnvloeden. Daarom hier enkele tips om in gedachten te houden bij het kopen van werkschoenen voor werknemers.

Tip 1: Meet lengte en breedte

Alles staat op en neer met de juiste pasvorm van de schoen. Daarom is het belangrijk dat het personeel de schoenen goed draagt voor gebruik. Veel mensen variëren in grootte omdat het ene been iets langer is dan het andere.

 Belangrijk bij het bepalen van de juiste schoenmaat:

 • Werkschoenen moeten buigen waar de voet buigt.

 • Werkschoenen moeten passen zonder de voorkant te raken (beschermneus).

 • Als je in je schoenen stapt, moet je je voeten stilhouden.

 Sommige merken en modellen verschillen niet alleen in lengte maar ook in breedte. Daarom kan het in maat worden vergroot om de benen breder en de wreef hoger te maken.

Tip 2: Voorkom voetpijn

Waarom is pasvorm zo belangrijk? Als uw werkschoenen te groot zijn, zullen uw voeten uitglijden. Als je schoenen te klein zijn, kunnen ze bekneld raken. In beide gevallen is het resultaat pijn. Slechte schoenen kunnen ook leiden tot vermoeidheid. Het is erg vervelend omdat er leven is buiten de bouwplaats. Maar op het werk is het niet zonder risico. Vermoeide mensen maken simpelweg meer fouten. Het is geen prettige situatie voor uw werknemers of u als werkgever.

Tip 3: Draag goede werksokken

Als het om werkschoenen gaat, draag dan geen goede sokken. Ze dragen bij aan het gezonde klimaat van de schoenen: ze zorgen ervoor dat de voeten warm blijven in de kou en koel in de hitte. Het zit in de sokkendraad. De naam van de sok geeft vaak de weersomstandigheden aan waarin de sok geschikt is.

Tip 4: Geen zweetvoeten met goede schoenen

Het is een klacht die je bijna elke dag kunt horen: zweetvoeten in veiligheidsschoenen. Met de juiste maat en het goed strikken van de veters kun je het wegglijden van de voet minimaliseren. Wrijving leidt tot zweet. Wrijf je handen tegen elkaar en je begint te zweten. Bovendien moeten sokken zweet van de voet verwijderen en verdampen naar de voering van de schoen. Dit gebeurt met behulp van technische holle vezels. Antibacteriële draden worden ook tot ideale sokken gebreid. Hierdoor zullen schimmels zich minder snel aan je voeten hechten en stank veroorzaken.

Bekijk deze website voor informatie en tips