Wat voor type gordijnen passen het best in de huiskamer?

Het overgordijn wordt door velen gezien als het normale gordijn. Dus eigenlijk wat je je vaak voorstelt als je een gordijn voorstelt. Het gaat om het level van transparantie. Binnen de categorie gordijnen zijn er drie subcategorieën: overgordijnen, inbetweens en vitrage gordijnen. Overgordijnen werden voorheen als extra raamdecoratie gebruikt, die vóór andere raamdecoratie hingen, puur voor de sfeer (decoratie). Het type overgordijn heeft de volgende kenmerken: verduisteren, isoleren en sfeer creëren. Het is bovendien de meest verkochte soort gordijnen.

 

Wat is een inbetween gordijn?

Met een inbetween gordijn heb je ook mooi lichtinval. inbetweens gordijnen zijn de meest gekozen gordijn voor in de woonkamer. De stofdikte van de inbetweens zit tussen vitrage en een overgordijnen in. Bij de inbetween heb je meer privacy en volume dan bij de vitrage. Je kan namelijk bij een inbetween door de stof heen kijken en naar buiten kijken, maar de buitenwereld kan niet naar binnen kijken.

 

Wat is een velours gordijn?

Fluwelen gordijnen zijn weer helemaal terug. En terecht want velours gordijnen zijn geweldig in je interieur. Er is geen stof waar de kleur zo mooi in terug komt als velours. Je ziet velours in het interieur ook heel veel in banken en kussens omdat er zulke mooie diepe kleuren in mogelijk zijn. 

 

Wat kan ik personaliseren aan gordijnen?

gordijnen zijn geheel naar wens samen te stellen. Zo worden ze perfect passend gemaakt voor jouw raam en laat je ze altijd passen bij jouw interieur. Je kunt gordijnen op maat eenvoudig zelf inmeten.

 

Top 5 best verkochte type gordijnen op maat

1.    Overgordijnen

2.    blackout verduisterende gordijnen

3.    inbetween gordijnen

4.    velours gordijnen

 

5.    vitrage gordijnen