CV ketel Friesland; onderhoud, vervanging en storingen

Een cv-ketel is een zeer belangrijk onderdeel van jouw huis. Hij zorgt voor warm water en warmte vanuit de verwarming in de koudere maanden. Het komt wel eens voor dat een cv-ketel onderhoud nodig heeft, of zelfs vervangen moet worden. Ook kunnen er wel eens storingen optreden. Als dit gebeurt, is het belangrijk om te weten wat je moet doen. In dit blogbericht bespreken we wat je moet doen als jouw cv-ketel kapot gaat of onderhoud nodig heeft en hoe je eventuele schade of storingen moet herkennen.

Wat je moet doen als jouw cv-ketel vreemde geluiden maakt?

Als je verwarmingsketel plots vreemde geluiden begint te maken, kan het zijn dat hij oververhit raakt. Ketelen is wanneer het water in de boiler begint te koken en een hard geluid maakt. Dit kan worden veroorzaakt door een ophoping van kalkaanslag. Als je boiler begint te koken, moet je hem zo snel mogelijk ontkalken. Dit kan je zelf doen met een ontkalkingsmiddel, maar je zou ook een vakman kunnen bellen.

Cv-ketel onderhoud Friesland

Je moet je cv-ketel ten minste eenmaal per jaar laten nakijken door een installateur. Dit helpt om hem soepel en efficiënt te laten werken, en zo kunnen eventuele problemen vroegtijdig herkend worden. Op deze manier voorkom je dat er plotselinge problemen of storingen plaatsvinden aan jouw cv ketel en dit zorgt er voor dat je cv ketel langer mee kan gaan. Door cv-ketel onderhoud in Friesland voorkom je deze mogelijke problemen

Wanneer is je cv ketel toe aan vervanging?

Als je cv-ketel kapot gaat, hoef je niet direct in paniek te raken. Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om het probleem zelf te verhelpen. Soms zit er te weinig water in de cv-ketel en dan wordt hij niet meer goed warm. Je moet de ketel bijvullen wanneer hij onder de 1,5 bar zit. Dit is een van de problemen die je zelf kan oplossen. Maar als je cv ketel meer dan vijftien jaar oud is, is het misschien tijd voor vervanging. Een nieuwe ketel heeft meestal een hoger rendement en zal je op de lange termijn geld besparen op jouw energierekeningen. Als je overweegt jouw cv-ketel te vervangen, raadpleeg dan eerst een installateur om te controleren welke cv-ketel geschikt is voor jouw woning.

 

Kortom: laat zo nu en dan een installateur komen voor een periodieke check en kijk welke problemen je zelf kan verhelpen! Zo bespaar je op je kosten en weet je wanneer je cv ketel onderhoud nodig heeft!