Handige tuinmachines voor je groene tuin

Als je een prachtige groene tuin hebt, of het nu een achtertuin, voortuin of beiden is, wil je deze natuurlijk mooi en netjes houden. Gelukkig hoef je niet alles meer met de hand te doen en zijn er elektrische tuinmachines die het werken in de tuin een stuk makkelijker maken. Heb je veel gras in je tuin en heb je altijd last van de gevallen bladeren in de herfst en winter? Lees dan hieronder onze tips voor de tuinmachines die hiervoor handig zijn:

Bladblazers om de blaadjes op een hoop te blazen

Bladblazers zijn tuinmachines die via elektriciteit lucht blazen en waarmee je dus gemakkelijk de gevallen bladeren uit je tuin op een hoopje blaast of gewoon helemaal uit je tuin blaast. Met een bladblazer kun je snel en makkelijk de gevallen bladeren in de herfst en winter wegblazen, bijvoorbeeld op een hoopje om het daarna op te ruimen of gewoon helemaal uit je tuin te blazen.  

 

Een bladblazer is ideaal en een handig hulpmiddel om in huis te halen als je elk jaar weer last hebt van die gevallen bladeren in je tuin. Door deze weg te blazen, maak je de tuin een heel stuk netter en opgeruimder. Met een bladblazer gaat dit snel en makkelijk. Dan ben je dus ook niet uren bezig met de gevallen bladeren.

 

Een robot grasmaaier die het grasmaaien voor je doet

 

Een tweede tuinmachine die handig is om in huis te halen, voornamelijk als je gras in je tuin hebt, is een robot grasmaaier. Een robot grasmaaier is een automatische grasmaaier die zonder jouw hulp nodig te hebben het gras kan maaien. De robot kan op automatische piloot het gras maaien. Het enige dat je in je tuin neer moet leggen is bedrading zodat de robot grasmaaier weet waar het moet stoppen en waar dus het gras stopt. Met een robot grasmaaier in huis hoef je nooit meer zelf te maaien.