Deze soorten gevelbekleding zijn er

Ben jij al een tijdje op zoek naar gevelbekleding voor jouw bedrijfspand of woning? Dan weet je vast ook dat het aanbod in gevelbekleding enorm is. Metalen, houten of kunststof bouwmaterialen, de mogelijkheden lijken eindeloos. Om jou een beetje op weg te helpen vertellen we je graag alles over bovenstaande opties. Zo wordt het maken van een keuze een fluitje van een cent!

 

Kunststof gevelbekleding

Als jij gevelbekleding wilt met een mooie uitstraling die ook nog eens lang meegaat én onderhoudsarm is, zou je zeker moeten kiezen voor kunststof gevelbekleding. Deze vorm van gevelbekleding is te verkrijgen in vele soorten, kleuren, maten en stijlen. Zo is er bekleding met een glad oppervlak, een betonlook of een houtstructuur. Daarnaast is kunststof gevelbekleding ook zeer milieuvriendelijk en duurzaam, klinkt goed toch? Bij kunststof gevelbekleding kun je denken aan PVC, vezelcement, HPL en polyester. 

 

Houten gevelbekleding

Wil jij meer een natuurlijke vorm van gevelbekleding toepassen op jouw woning of kantoor? Met houten gevelbekleding creëer je echt een warme, natuurlijke uitstraling. Ook al geeft het hout een prachtig aanzicht, het kent wel een aantal nadelen. Het is nou eenmaal zo dat hout veel onderhoud nodig heeft en het regelmatig geschilderd moet worden. Ook is het een milieubelastend materiaal. Als je echt niet anders wilt dan hout, kies dan voor hout met een lange levensduur en mooie vergrijzing. 

 

Metalen gevelbekleding

Een stoere en moderne uitstraling, dat geef je jouw huis of bedrijfspand met metalen gevelbekleding. Deze vorm van gevelbekleding kent vele voordelen. Zo is het goed te combineren met andere materialen, is het onderhoudsarm en heeft het een zeer lange levensduur. Een klein nadeel dat hierbij komt kijken is dat metalen gevelbekleding wordt aangeboden tegen een hoge prijs. Als jij gevelbekleding van metaal wil laten plaatsen, zou je dit altijd moeten laten doen door een specialist. Zo weet je zeker dat het goed gebeurd! 

 

Natuurlijke gevelbekleding 

Heb jij ze wel eens voorbij zien komen, woningen of panden met een volledig begroeide gevel? Deze gevels worden ook wel een groengevel of een plantengevel genoemd. Er zijn groene gevels die bestaan uit klimplanten, welke worden in de grond worden geplant en tegen de gevel op groeien. Je kunt ook andere planten gebruiken om de gevel te bedekken. Er worden dan metalen of houten roosters met bloembakken tegen de gevel op geplaatst met allerlei verschillende planten. Dit ziet er natuurlijk super gaaf uit, maar het vraagt wel veel geduld en onderhoud. Maar als jij hier de tijd voor hebt en beschikt over groene vingers, ga dan zeker voor een groene gevel.