Kalkaanslag voorkomen op natuursteen

Een natuurstenen douche ziet er erg mooi uit, daarnaast straalt het rust uit en ook een bepaalde soort elegantie. Toch heeft het vaak te maken met één grote vijand. Namelijk, kalkaanslag. In dit artikel gaan we je helpen met hoe je deze vijand kan verslaan. 

Natuursteen onderhouden

Kalkaanslag zorgt ervoor dat de glans van de natuursteen afgaat, dit komt door de witte laag kalk die water achterlaat zodra het met lucht in contact komt. Voor vele mensen wordt dit al een groot probleem gezien, zeker bij natuursteen omdat deze vaak gekozen is om hoe het eruit ziet en dat wil je natuurlijk zo lang mogelijk behouden. Het is niet voor niets dat veel mensen er mee te maken hebben, het water dat uit je leidingen

 

Natuursteen in je badkamer onderhouden

Kalkaanslag die de glans van jouw mooie natuurstenen douche helemaal wegneemt? Dat is een ware nachtmerrie. Toch is dit gevaar reëel: als je in een regio met hard leidingwater woont, krijg je in jouw badkamer binnen de kortste keren te maken met kalkaanslag. Het warme water verdampt immers en de kalk – een mengsel van calciumcarbonaat en magnesiumzouten – die erin opgelost zat, blijft achter op jouw douche. Zo ontstaat er een lelijke witte laag die bijzonder moeilijk te verwijderen is.

 

Om dat te voorkomen, is regelmatig onderhoud van je douche cruciaal. Dat start met een trekker in je douche, waarmee je na elke douchebeurt het water van de douchewanden en de douchebak afneemt.

 

Ook moet je regelmatig je douche schoonmaken. Daarvoor gebruik je het beste een zachte, natuurlijke zeep met een lage pH-waarde. Wat je zeker nooit moet doen, is grijpen naar antikalkproducten. Die zijn veel te agressief en kunnen jouw natuurstenen douche onherstelbaar beschadigen. Zulke producten kunnen natuursteen namelijk (deels) oplossen, waardoor jouw douche er ‘aangevreten’ uitziet.

 

Kalkaanslag voorkomen? Met een waterontharder natuurlijk!

Natuurlijk wil je het kalkaanslagprobleem het liefst bij de wortel aanpakken. Dat doe je met een waterontharder. Met zo’n apparaat heb je overal in huis zacht water. Het is logisch: als je de kalk uit je leidingwater haalt, meteen op de plek waar het jouw woning binnenkomt, heb je verderop geen last meer van kalkaanslag. Niet in je douche, maar ook niet op andere plekken in je badkamer, keuken, of waar dan ook. Een waterontharder installeren is de enige échte oplossing om kalkaanslag te voorkomen en gaat je heel veel vervelend poetswerk besparen.


Wil je kalkaanslag voorgoed een halt toeroepen? Neem dan zeker contact op voor meer informatie over onze verschillende types waterontharders.