Alles wat je wilt en moet weten wanneer je een boiler koopt

Weet je waar je op moet letten bij de aanschaf van een boiler? De taak van de boiler is het opwarmen van het koude water dat je huis binnenkomt. Op die manier kan het gebruikt worden voor douches of andere toestellen die warm water nodig hebben. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten modellen op de markt, zo zijn er modellen op gas, elektrische modellen en zelfs modellen op zonne-energie! Maar voordat je een beslissing neemt over welk type het best aan je behoeften zal voldoen, zijn er enkele dingen die je eerst moet overwegen. Lees hieronder verder om alles te weten te komen wat je moet weten voordat je er een voor jezelf aanschaft.

Waar je op moet letten bij de aanschaf van een boiler

Het eerste waar u rekening mee moet houden voordat je een boiler koopt, is de grootte. Je kan ze in alle maten krijgen, maar over het algemeen is het beter om de vierkante meters van je huis te berekenen, zodat je weet hoeveel je nodig hebt. Je zal ook moeten overwegen of je boiler al dan niet elektrisch of op gas zal zijn, en of je ruimte hebt voor de installatie. Om deze reden zijn modellen op zonne-energie zeer geschikt voor kleinere huizen. Als zonne-energie geen optie is, onthoud dan dat modellen op gas kosteneffectiever zijn, maar dat ze kooldioxide in de lucht brengen, wat bijdraagt aan de opwarming van de aarde als er grote hoeveelheden vrijkomen.

Elk type model heeft voor- en nadelen waar je je van bewust moet zijn voordat je tot aanschaf overgaat. Elektrische boilers zijn goedkoper om te installeren, maar ze zijn duurder in gebruik. Modellen die op gas werken kosten op het eerste gezicht minder, maar je moet rekening houden met de prijs van de installatie en het onderhoud wanneer je later naar je budget kijkt.

Zonneboilers bieden vele voordelen die andere types niet hebben! Om te beginnen, zonne-energie is een hernieuwbare bron, wat betekent dat het niet bijdragen aan de opwarming van de aarde. Warmwaterboilers op zonne-energie werken ook ongelooflijk goed en efficiënt, omdat de energie rechtstreeks van de zon wordt opgevangen!

Wat moet je nog meer overwegen?

Hoewel we enkele belangrijke zaken hebben besproken die elke consument moet weten voordat hij een nieuw model koopt, zijn er nog andere aspecten van deze toestellen waar je rekening mee moet houden, zoals de garantie en de waarborg.

 

Je moet weten hoe lang je garantie is, en wat er allemaal onder valt. De meeste modellen hebben een garantie van een jaar op onderdelen en arbeid; dit varieert echter per fabrikant. Sommige fabrikanten hebben ook garanties die bij hun producten horen voor extra gemoedsrust! Een boiler kopen doe je dus niet zomaar, je moet wel echt het bovenstaande in overweging nemen voordat je een besluit neemt.