Waar moet je op letten bij kunststof kozijnen?

Kunststof kozijnen zijn populair bij woningbezitters. Steeds meer houten kozijnen worden vervangen door kunststof kozijnen. Het blijft een grote investering, maar de voordelen van kunststof zijn zeker de moeite waard. In dit artikel duiken we met Ruiter Kozijnen dieper in de wereld van de kunststof kozijn.

 

De voordelen op een rijtje gezet

Kunststof kozijnen hebben enkele voordelen ten opzichte van houten kozijnen, namelijk:

 

Kunststof is onderhoudsarm

Schuren en schilderen is verleden tijd met kunststof kozijnen. Wel dien je kunststof een of twee keer per jaar even met een sopje en een doek af te nemen om de kozijnen van weeraanslag te behoeden.

 

Altijd een kunststof kozijn in jouw smaak

Vroeger zag je direct dat iemand kunststof kozijnen had. Het kozijn was spierwit en glad. Kortom; niet mooi! Tegenwoordig kan kunststof in vele kleuren geleverd worden én plaatsen we momenteel veel kunststof kozijnen met een houtnerf. Bijna niet meer van echt hout te onderscheiden.

 

Geniet van een lange levensduur en betere isolatie

Ondanks dat houten kozijnen, mits goed onderhouden, een langere levensduur hebben dan kunststof kozijnen, kiezen mensen toch voor kunststof. Dit komt doordat ze onderhoudsarm zijn en een betere isolerende werking hebben. Zo bespaar je jaarlijks gemiddeld € 150,- op je energierekening wanneer je kiest voor kunststof kozijnen.

 

Vergelijk eerst voordat je overgaat op kopen

 

Kunststof kozijnen zijn een grote investering en de prijsverschillen zijn aanwezig op de markt. Het is daarom altijd verstandig om eerst een goede vergelijking te maken bij kozijnen bedrijven in jouw regio. Vergelijken op prijs, aanbod en referenties kan makkelijk, gratis en snel via Ruiterkozijnen.nl.