Bouwmaterialen opslaan in een magazijn?

Als je veel bouwmaterialen hebt die je ergens kwijt moet is een magazijn misschien een goede oplossing. Voor de inrichting van een magazijn zijn veel verschillende opties. Er zijn veel verschillende magazijnstellingen om uit te kiezen, die allemaal ergens anders goed voor zijn. We helpen je graag op weg door een paar opties op te sommen. Dit zijn magazijnstellingen waar je van moet weten als jij je bouwmaterialen wil opslaan.

Palletstellingen

De eerste stelling waar je uit kunt kiezen is een palletstelling. Veel goederen en materialen worden geleverd op pallets. Deze kun je helemaal afstapelen, maar je kunt ze ook met pallet en al in een stelling zetten en afstapelen terwijl je de materialen gebruikt. Op deze manier kun je de voorraad goed bij houden en blijft de stapel stabiel. Dit is een erg handig systeem voor veel verschillende goederen en materialen.

Bandenstellingen

Banden lijken heel lastige goederen om op te slaan. Op de zijkant stapelen is vrij instabiel en niet heet goed voor de banden. Op planken leggen brengt dezelfde problemen met zich mee en neemt veel ruimte in beslag. Op een bandenstelling staan de banden rechtop en kun je ze met de hoogste opslagdichtheid opbergen. Zo kun je zo veel mogelijk banden bij elkaar opslaan op een stabiele en overzichtelijke manier.

Draagarmstellingen

Voor het zware geschut kun je kiezen voor een draagarmstelling. Deze stellingen zijn zeer geschikt voor zware en grote voorwerpen zoals gipsplaten, houtpakketten, buizen, balkstaal en andere constructieonderdelen. Met deze stelling heb je genoeg ruimte voor al deze materialen. De stellingen zijn stevig en veilig genoeg om deze materialen op te bergen. Daarnaast zijn deze stelling veelzijdig omdat je ze ook kunt uitrusten met legplaten waarop je ook kleinere goederen en materialen kunt bewaren. Zo ben je met deze stelling dus flexibel in wat je erop kunt opbergen.