Zo maak je van jouw terras een paradijselijke plek

De zon begint weer te schijnen, de dagen worden weer langer en we willen weer naar buiten. Wat is er heerlijker dan lekker zitten op je eigen terras in de achtertuin, genieten na een lange werkdag van het late zonnetje? Maar hoe ligt je terras er momenteel eigenlijk bij? In het najaar heb je er waarschijnlijk niet naar om gekeken en dat betekent dat er werk aan de winkel is. Tijd om je terras een opknapbeurt te geven.

Schoon en fris

Een heel seizoen heeft jouw terras geen aandacht gehad. Dat betekent dat de terrastegels of vlonders wel wat liefde kunnen gebruiken. Door ze grondig schoon te maken met een hogedrukreiniger of gewoon met een harde bezem en een sopje, zien ze er vaak alweer fris en schoon uit. Heb je een overkapping? Vergeet dan niet om deze ook even mee te nemen en spinrag vrij te maken. En als je toch bezig bent met schoonmaken, bekijk dan ook even het tuinmeubilair. Kan het nog een jaartje mee? Likje verf misschien? Of alleen nieuwe kussens, dat scheelt al een hele hoop. Zijn ze er te erg aan toe? Dan is nu de tijd om een nieuwe set te gaan shoppen. Je hebt in veel gevallen immers te maken met levertijd.

De aankleding

Nu je terras weer fris en schoon is, kun je na gaan denken over de aankleding van je terras. Haal de bloempotten maar uit de schuur en zet die bloemetjes maar buiten! Met mooi perkgoed is jouw terras weer helemaal fris. OOk kun je nog wat leuke sfeerlampjes ophangen of de tafel voorzien van mooie kaarsen. Zo kun je ‘s avonds ook nog lekker buiten zitten.

Terrasverwarming

Omdat het in de avond nog wat fris kan zijn en je misschien toch buiten wilt zitten op je frisse terras, zou je terrasverwarming aan kunnen brengen. Een elektrische terrasverwarmer kun je bijvoorbeeld ophangen aan je overkapping en deze zorgt voor een gerichte warmte naar de zitplekken. Zo zit je er heerlijk warmpjes bij en kun je tot in de late uurtjes genieten van het mooie weer, zonder dat je het koud krijgt.

Finishing touch

 

In principe is je terras al klaar voor gebruik, maar een finishing touch kan het net even wat extra’s geven. Het is dan van belang dat je zorgt voor een echte eyecatcher. Dat zou bijvoorbeeld een buitentapijt kunnen zijn, onder je nieuwe loungeset bijvoorbeeld. Maar je kunt ook met een leuke hangstoel net even het wow-effect aan je terras meegeven.