Het belang van goede ventilatie in de badkamer

Misschien heb je er niet eerder bij stilgestaan maar het is enorm belangrijk dat je goede ventilatie hebt in de badkamer. Waarom? Het zal je vast wel opgevallen zijn dat de badkamer gevuld is met waterdamp na het nemen van een warme douche. Als deze warme lucht niet kan ontsnappen dan ontstaat er condens op de muren en het plafond. Dit is echter niet zo onschuldig als dat het klinkt. Condens is namelijk een broedplaats voor schimmels en bacteriën. Dus goede ventilatie in de badkamer is zeker wel belangrijk. Hieronder lees je over diverse soorten badkamerventilators.

 

Plafond en muurventilatoren 

Er wordt ook wel eens gerefereerd naar opbouw ventilatoren als men het heeft over deze soort. Ze zijn ontzettend populair in gebruik met name omdat het installeren ervan erg gemakkelijk is en beschikken over goede luchtafvoer capaciteit. Mocht de luchtafvoerkanaal naar buiten te lang zijn dan zijn deze typen ventilatoren vaak geen goede keuze. Daarnaast kun je vanaf 50,- al een mooi model aanschaffen. 

 

Buisventilatoren

Een buisventilator wordt volledig in het luchtafvoerkanaal geïnstalleerd en de installatie hiervan verloopt heel gemakkelijk. Daarentegen is het nadeel van deze type ventilator wel dat het over een lage luchtafvoer capaciteit beschikt. De buisventilator wordt met name gebruikt in kleine wc’s en voor korte afvoerkanalen die in de muur zitten. 

 

S&P badkamerventilatoren

 

Badkamerventilatoren van Soler en Palau zijn erg populair doordat ze bijna geen enkel geluid produceren en hier staan ze ook bekend om. Ze beschikken over een energiezuinige motor die beveiligd is tegen oververhitting en ieder model beschikt over een terugslagklep. Dit zorgt ervoor dat het lucht niet kan binnendringen met als gevolg dat de warmte weglekt.