Regelgeving EKH.nl

EKH.nl is een bedrijf die het veiligheidsniveau op het gebied van hijs- en hefmiddelen op een zo hoog mogelijk niveau wilt brengen. Hijsen en heffen zijn twee aparte onderdelen. Bij hijsen wordt er een last omhoog gebracht. Dit wordt gedaan door middel van een takel. Bij heffen wordt dit gedaan door hefwerktuigen. Voor zowel hijsen en heffen is het belangrijk dat de veiligheid gegarandeerd wordt. Hiervoor zijn verschillende wetten en regels opgesteld die wij graag met u willen delen. Zo weet u dat u ook qua veiligheid goed zit bij EKH.nl. Meer over portaalkraan keuren.

 

EKH.nl werkvoorschriften

Bij EKH.nl worden verschillende werkvoorschriften gehanteerd. Hierin staat beschreven welke handelingen er precies moeten worden uitgevoerd bij een keuring of inspectie van hijsmiddelen. Hierin staan de officiële regels en richtlijnen. Waar nodig worden er eisen aangevuld. Deze heten nadere eisen. Deze eisen komen voort uit kennis en ervaring die onze medewerkers hebben in dit vakgebied van de hijs- en hefmiddelen. Regelmatig komt het voor dat deze werkvoorschriften worden veranderd. Er zijn namelijk vaak veranderde wetten of regels in de techniek. De klanten van EKH.nl kunnen dus altijd rekenen op kwaliteit. Aangezien wij altijd de wettelijke normen en richtlijnen volgen die er op dit gebied nageleefd moeten worden.

 

Voorschriften

Er worden nu een aantal belangrijke wettelijke bepalingen besproken die gelden bij levering, gebruik, inspecties en keuring van hijs- en hefmiddelen. Als eerste houden wij ons aan de EG-Arbeidsmiddelenrichtlijn. Deze bepalingen zijn opgenomen in het Arbobesluit. Ook houden wij ons aan de EG-Machinerichtlijn. Deze bepalingen zijn opgenomen in de Warenwet. Als laatste houden wij ons ook aan de Mijn- en Schepenwet. Deze Arbowet geldt ook aan boord van schepen en vallen onder de Mijnwet. De mensen die van EKH.nl de kranen keuren hebben allemaal een deskundige certificering.

 

Nadere voorschriften

 

De nadere voorschriften waar wij bij EKH.nl ons aan houden is als volgende. De Arbo-informatiebladen gelden als voorlichtingsbladen voor specifieke thema’s. Ook zorgen wij voor mededelingen aan Mijnondernemingen. Hierin staat specifieke regels die gelden voor deze ondernemingen. Ook zorgen wij voor mededelingen aan Scheepvaart. Het Hoofd der Scheepvaartinspecties geeft deze mededelingen uit. Ook hier zijn afwijkende constructie eisen in opgenomen.