Verbouwing plannen? Reken maar op afval!

En dat komt in allerlei soorten en maten. Natuurlijk heb je puin van diverse bouwmaterialen te verwerken maar wellicht wil je ook van oude huisraad af. Dat zijn wel zaken om vooraf rekening mee te houden, aangezien al die resten je anders tijdens de klus in de weg gaan zitten. Maar geen paniek! Overal is wel een mouw aan te passen. 

 

Een renovatie gaat je niet in de koude kleren zitten, al helemaal niet wanneer je hiervoor zelf de verantwoordelijkheid draagt. Al helemaal omdat je een tijdlang je huis niet kunt bewonen wanneer je het grondig aanpakt en je hele woning onder handen neemt. En reken maar dat er enorme hopen puin op je erf zullen rondslingeren zodra je aan de slag gaat! Dat is wel iets om te voorkomen, omdat erover struikelen gelijk staat aan halsbrekende toeren en onnodige ongelukken.

 

Gelukkig is het heel erg gemakkelijk om de weg vrij te maken om je klus zonder risico’s te beginnen en af te maken. Je huurt gewoon een afvalcontainer die op alle fronten perfect bij jouw situatie past! We raden je daarbij wel aan om voor een dienst te kiezen dat niet alleen een bak aanlevert maar deze ook periodiek voor je leegt, zodat je je werkzaamheden niet telkens hoeft te onderbreken om naar de milieustraat te rijden. Dat bespaart je namelijk weer tijd én geld!

Soorten containers

Je moet wel kijken wat voor bak je uitkiest zodra je aan een afvalcontainer huren toe bent. Het is dan ook net mogelijk om zomaar alle soorten puin die je tegenkomt en te verwerken hebt in één bak gooit. Dan kom je in de problemen met het verhuurbedrijf ofwel via hen met de milieustraat, aangezien het scheiden van het afval dan een heel tijdrovende klus wordt. En dat komt dan allemaal op jouw rekening! Houd je daarom aan de gestelde regels en kijk goed naar wat er allemaal wel en niet in de bak van jouw keuze mag.

Containers op maat

Probeer van tevoren een berekening te maken van hoeveel afval je in totaal ongeveer te verwerken zult hebben. Dat hoeft niet heel precies te zijn maar je zult toch een indicatie moeten hebben van wat je zult gaan weggooien. Dit om een container op maat te kunnen bestellen. Qua afmetingen zul je bovendien rekening moeten houden met de beschikbare ruimte. op je erf voor zo’n bak. En ook is het belangrijk dat de chauffeur die de container komt halen en brengen genoeg ruimte heeft om te kunnen manoeuvreren.

 

 

Veel succes met je project!