15 verhuistips van erkende verhuisbedrijven

Hierbij 15 tips van erkende verhuisbedrijven onder ons. Doe er vooral je voordeel mee!

1.      Bepaal van tevoren een budget. Wil je zelf verhuizen? Of besteed je het liever uit? Ongeacht de keuze is het vooral belangrijk om te kijken wat je meeverhuist. Sorteer eerst wat er wel en niet mee gaat. Spullen die verouderd zijn en/of niet meer worden gebruikt hoeven niet mee. Zorg ervoor dat je ‘netto M3’ uitsluitend bestaat uit hetgeen dat daadwerkelijk mee gaat. Vraag vervolgens offertes aan – indien je de verhuizing uitbesteed is het zeker raadzaam dit op tijd te doen – zo heb je meeste keuze. Een goed (erkend!) verhuisbedrijf zal altijd persoonlijk willen bepalen hoeveel m3 er meeverhuist, zonder een bezoek is het vrijwel onmogelijk om in te schatten hoe groot het volume van de verhuizing is/ een offerte op maat te maken. Ligt de totaalprijs (ver) boven je budget? Dan is de keuze duidelijk.

2.      Leg de verhuisdatum vast. Dit is belangrijk als je de verhuizing uitbesteed (datum moet beschikbaar zijn) , maar ook als je dit zelf doet. Zeker een grote verhuizing vereist hulp en daarbij is een planning fijn. Daarbij is het ook goed om te weten dat verhuisbedrijven een hoger tarief rekenen in het weekend.

3.      Geef je adreswijziging tijdig door.

4.      Start bijtijds met inpakken. Dit duurt altijd langer dan verwacht!

5.      Inpakmateriaal zoals verhuisdozen, noppenfolie etc. is handig op tijd te regelen. Wanneer je een verhuisbedrijf inhuurt word dit in vele gevallen bij je afgeleverd en is dit als optie meegenomen in de totaalprijs op de offerte.

6.      Organiseer de dozen en label deze op ruimte. Dit scheelt – verhuisbedrijf of niet – (onnodig) tillen en verplaatsen.

7.      Garderobedozen werken het beste voor kleding. Deze kun je kopen/ huren of mee laten leveren door het verhuisbedrijf.

8.      Meet je meubels op en calculeer vooraf in of deze door het trapgat of in de lift passen. Dit is zeker van belang als je op 1hg (of hoger) woont en dus alles naar boven moet. Indien beide geen optie is moet het door het raam en is een verhuislift een handige optie.

9.      Verwijder bureau- en kastlades óf zet ze vast.

10.  Het verhuizen van brandbare en of licht ontvlambare goederen wordt afgeraden. Verhuisbedrijven zijn hiervoor niet aansprakelijk.

11.  Pak elektronische apparaten goed in (het liefst in de originele doos mét bijbehorende vulmiddelen).

12.  Zet de koelkast en vriezer op tijd uit zodat deze droog en schoon vervoerd kunnen worden. Daarbij is het belangrijk dat deze gedurende het vervoeren rechtop staan met de deurtjes gesloten.

13.  Pak lampen in met keukenpapier.

14.  Laat het restwater uit de wasmachine lopen en zet de trommel vast op transportbeveiliging om eventuele beschadigingen te voorkomen.

15.  Houd medicijnen, gereedschap en waardevolle spullen apart.

 

16.  Wil je echt zorgeloos en stressvrij verhuizen dan gebruik je https://bloklandverhuizingen.nl